Жителям Подолу повернули Синє озеро

Жителям Подолу повернули Синє озеро

Синє озеро киянам повернули / Фото: biathlon-ua.org

16 га землі на проспекті Правди, де знаходиться озеро Синє за допомогою Попова повернули жителям столиці.

Жителі Подільського району Києва повернули у власність громади Синє озеро. Про це повідомляє в Facebook керівник громадської організації "Право киян" Валерій Миронов.

"Всім жителям Подільського району столиці і всім киянам! Наші з вами зусилля щодо повернення у власність громади Києва Синього озера не пропали дарма. Київський апеляційний господарський суд прийняв рішення залишити без змін рішення суду першої інстанції щодо повернення столичній громаді 16 га землі на проспекті Правди, де знаходиться озеро Синє. Це наша з вами перемога!

Від імені громадської організації "Право киян" і від всіх жителів Подолу висловлюю подяку голові Київської міської державної адміністрації Олександру Павловичу Попову, чия принципова позиція та підтримка допомогли нам повернути озеро громаді.

Пропоную всім киянам, які проживають в районі озера Синє, вийти 20 квітня на Київську толоку. Наведемо лад на озері, яке тепер належить не комусь одному, а всім нам!" - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що договір оренди 16 га землі на проспекті Правди укладено Київрадою у 2007 році з ТОВ "Каштанове місто". Згідно з договором, земельну ділянку навколо озера Синє вартістю понад 10 млн грн було передано в оренду строком на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування культурно-рекреаційного комплексу.

Жителі Подолу звернулися з колективним зверненням у громадську організацію "Право киян", очолювану Валерієм Мироновим. У зверненні кияни підняли питання про те, що територія навколо озера не упорядкована і орендар не робить ніяких дій, щоб виконати договір оренди з містом.

Валерій Миронов у свою чергу звернувся до голови КМДА Олександру Попову з проханням провести правовий аналіз законності надання озера Синього і території навколо нього під забудову і захистити права киян. У січні 2013 року Господарський суд розірвав договір оренди. Рішення Госпсуду ТОВ "Каштанове місто" оскаржило в апеляційному порядку. Київський апеляційний господарський суд залишив апеляційну скаргу товариства без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація