У собачих салонах краси страшненьких дворняг перетворюють на шикарних тер'єрів

У собачих салонах краси страшненьких дворняг перетворюють на шикарних тер'єрів

Волонтери водять дворових собак у салони краси для тварин

Після таких процедур вже прилаштували з десяток дворових псів, бо ж брати з вулиці брудних та неохайних люди не хочуть.

У Києві собачі перукарі, так звані грумери, взялися за безпритульних псів, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У салони краси для тварин їх приводять волонтери. Безпородних собак намагаються перетворити на йоркширських тер'єрів або ж шпіцнаузерів. Усе роблять безкоштовно, щоб лише знайти господаря для вже чистих та охайних цуциків.

Косметичні процедури спробувала безпорідна Лапа. Волонтер Марія Павлюк знайшла її ще цуценям і вже два роки намагається віддати в хороші руки. Рекламує як тільки може: "Собака дійсно чудова, грайлива".

У салоні їм пообіцяли зробити із Лапи справжню королеву. У собачому раю Лапа нервувалася, особливо коли взялися підрізати кігті, а потім вичісувати вилинялу шерсть. Після вичісування собака стала легше на пару кілограмів.

Грумер Марія розповіла, що після таких процедур вже прилаштували з десяток дворових псів, бо ж брати з вулиці брудних та неохайних люди не хочуть.

Читайте: Чернівецький пес став зіркою інтернету, підкоривши юзерів неперевершеними трюками паркуру (відео)

"Чималій кількості собак дуже личить стрижка шпіцнаузера. Якщо з великою кількістю шерсті, пухнасті. Вони одразу стають шляхетні. У них постава така горда", - каже Марія.

Далі Лапі провели водні процедури. Собака була в захваті, аж уляглася у ванній. Потім сушіння і підстригання: лапки, хвіст, штанці, трохи живіт та вуха.

"Так само і ті ж місця стрижуться у шпіца або у вівчарки під час підготовки до виставки, тобто ці послідовності, вони одні для всіх собак з таким типом шерсті", - розповіла грумер.

Ще за 40 хвилин і дворняга виглядає як нова копійка. Лапа залишилася задоволена та радісно подавала лапу.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська.

У Києві собачі перукарі взялися за безпритульних псів

У Києві собачі перукарі взялися за безпритульних псів

Повʼязані теми:

Наступна публікація