У Києві стартував чемпіонат із кросфіту

У Києві стартував чемпіонат із кросфіту

Змагання на силу, швидкість і витривалість щороку дістають усе більше прихильників.

У Києві змагалися найвправніші кросфітери країни – це молодий вид спорту, за його допомогою в Україні виховують військових та й просто тренують тіло та дух. Перевірити себе зібралося 158 спортсменів, як аматорів, так і професіоналів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Карина з Маріуполя, їй 30, і для неї кросфіт – це кайф. "Це наш наркотик", - каже вона. Змагання розпочинають жінки-аматорки, за 16 хвилин вони мають зробити 100 подвійних стрибків на скакалці, чотири рази поспіль вийти на турнік, вісім разів перекинути важезного мішка через плече і подолати чотири кола. Навантаження скажене, витримують і вкладаються в норматив не всі – дехто падає без сил за лічені метри від фінішу.

У столиці на змаганнях з кросфіту зібралося 158 професіоналів та аматорів

У столиці на змаганнях з кросфіту зібралося 158 професіоналів та аматорів

Антон Галагуз – головний суддя змагань, він п’ять разів ставав чемпіоном України з кросфіту. Він пояснює, що цього року ускладнили завдання спортсменам, аби переміг не найшвидший, а найвитриваліший. "У кого велика попа і розмах плечей, вони піднімуть більше кілограм, але поступляться на турніку, і навпаки, маленькі краще на турніку, але менше піднімуть", - пояснює він задум.

Перший чоловічий забіг, і на старті несподівано – режисер ТСН Ярослав Тищенко. "Так, це моє хоббі", - зізнається він. Його підтримують дружина Юлія та зовсім юна вболівальниця Амелія. Чоловіки швидші за жінок, їхнє завдання ускладнене кільцями замість турніка, але й до фінішу доходить більше. Першим на червоний подіум падає наш задоволений режисер! Половина учасників зійшла з дистанції, але друга половина відпочине і в неділю продовжить боротьбу. Переможці поділять між собою 160 тисяч гривень.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація