У Києві легендарний Дитячий світ перебудують у ТРЦ

У Києві легендарний Дитячий світ перебудують у ТРЦ

Колаж: Українська торгова гільдія

Після поновлення будівля, збудована в 1987 році у стилі радянського модернізму позбудеться свого нинішнього вигляду.

У Києві хочуть перебудувати легендарний Дитячий світ та побудувати його другу чергу.

Універмаг Дитячий світ розташований біля станції метро "Дарниця" у Дніпровському районі Києва на вул. Малишка, 3.

Про це повідомила Українська торгова гільдія.

Після поновлення будівля, збудована в 1987 році в стилі радянського модернізму, позбудеться свого нинішнього вигляду. Металеві елементи фасаду замінять на яскраві різнокольорові панелі.

"Після реконструкції орендна площа торгового центру розшириться на 15 тисяч квадратних метрів. Загальна площа оновленого ТЦ Дитячий світ становитиме 48,5 тисячі квадратних метрів, з них орендна – 25 тисяч квадратних метрів. Проєкт розроблений компанією Edelburg Development", – зазначили в Українській торговій гільдії.

У Дитячому світі продаватимуть електроніку, спортивні, косметичні товари, одяг, взуття, парфумерію, а також розширять асортимент дитячих товарів. Для зручності відвідувачів на даху будівлі облаштують стоянку на 133 машиномісць.

Після запуску в експлуатацію другої черги і реконцепції першої, запланована щоденна відвідуваність торгового центру складе 35 тисяч людей.

Як уточнили у компанії, "у зв'язку з карантином і змінною ситуацією на ринку" орієнтовна дата відкриття не оголошується.

Проте глава Ради з урбаністики Києва Віталій Селик розкритикував перебудову Дитячого світу.

"Тепер цьому будинку хочуть додати додаткові торгові та розважальні площі  та збудувати даховий паркінг на 133 авто. Нічого поганого. Риночок диктує. Але найгірше, що планують "модернізувати" фасад - наляпати яскраво-кольорових прямокутників. Немов дітей тільки це і притягує. Але тоді повністю буде втрачена загадковість існуючого повітряного фасаду", – написав Селик у Facebook.

 

ВИХОВАННЯ СМАКУ Є на Дарниці торговий комплекс Дитячий світ. Він збудований у 1987 році у стилі радянського модернізму....

Опубліковано Віталієм Селиком Середа, 24 березня 2021 р.

 

На думку експерта, новий фасад нагадуватиме контейнери, якими в Україну завозять китайські іграшки-одноденки.

"І сучасні розбещені іграшками діти покоління споживацтва беруть на абордаж корабель-ТЦ, аби обрати саме ту іграшку на один день погратися. Вперед, пірати!...Ринок диктує архітектуру", - підсумовує Селик.

 

Чим надихалися архітектори фасаду Дитячого світу? 40 років тому архітектор для натхнення обрав скриню, в якій сховані...

Опубліковано Віталієм Селиком Середа, 24 березня 2021 р.

 

Нагадаємо, будівля Театру на Подолі теж свого часу викликала шквал критики та невдоволення, її в народі навіть охрестили "крематорієм".

Повʼязані теми:

Наступна публікація