У Києві можуть зупинити громадський транспорт: Кличко назвав умову

У Києві можуть зупинити громадський транспорт: Кличко назвав умову

Транспорт під час карантину працює винятково для тих пасажирів, які дістаються на роботу чи у невідкладних справах.

Якщо ситуація із коронавірусом у Києві не поліпшиться, і міська влада, і уряд будуть ухвалювати рішення щодо зупинки громадського транспорту. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Facebook.

Мер Києва наголосив, що громадський транспорт під час карантину працює винятково для тих пасажирів, які дістаються на роботу чи в невідкладних справах. Для киян, які працюють в сферах життєзабезпечення міста.

"Натовпи в транспорті – це, я вважаю, безвідповідальність тих людей, які не дотримуються рекомендацій і нехтують правилами. Які роблять вигляд, що в нас ситуація нормальна і немає ніякого вірусу", - зазначив він.

Фото: Заступник Кличка Микола Поворозник (Facebook)

Кличко ще раз підкреслив, що рішення не зупиняти громадський транспорт продиктоване необхідністю добиратися на роботу людям, які працюють на критично важливих підприємствах столиці.

Столичний голова нагадав, що навіть у найскладніший період першої хвилі вірусу метро, наприклад, не закривали в тих же Мілані чи Нью-Йорку. Але в ньому їздило дуже мало пасажирів. Тільки ті, кому справді потрібно дістатися на роботу.

Мер Києва закликав свідомо ставитися до ситуації і реалій, в яких живемо вже більше року та попросив зрозуміти всі ризики власної легковажності.

"Якщо ситуація не поліпшиться, і міська влада, і уряд будуть ухвалювати рішення щодо зупинки громадського транспорту в столиці. Але ми всі пам’ятаємо, яке обурення викликало таке рішення рік тому. Коли не працювало метро, а наземний транспорт перевозив тільки пасажирів за спецперепустками", - заявив міський голова. 

Кличко також нагадав, що, за обмеженнями "червоної" зони, установи, заклади, підприємства некритичних сфер повинні перевести співробітників на дистанційну роботу.

 

Друзі! Ми добилися того, щоб під заборону не потрапив громадський транспорт. Він у столиці працює – за визначеним...

Опубліковано Віталієм Кличком Середа, 24 березня 2021 р.

 

Нагадаємо, у Києві люди почали блокувати роботу транспорту через суворі карантинні обмеження.

Коронавірусні черги: як захиститися від COVID-19 у натовпі

Коронавірусні черги: як захиститися від COVID-19 у натовпі

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація