На Київщині інтернет-шахрайка викрадала профілі користувачів

На Київщині інтернет-шахрайка викрадала профілі користувачів

Фото: Поліція Київської області

Аферистка цинічно ошукала жінку, яка збирала гроші на операцію своєму чоловіку.

На Київщині інтернет-шахрайка викрадала профілі користувачів. Вона цинічно ошукала жінку, яка збирала гроші на операцію своєму чоловіку.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліціі Київської області.

"До Бучанського районного управління поліції звернулася місцева жителька, яка повідомила про те, що її аккаунт у Мережі інтернет викрали. Потерпіла розповіла, що залишила допис із проханням фінансової допомоги у зв’язку із необхідністю проведення операції її чоловіку. На її повідомлення "відгукнулася" інша користувачка мережі. Зловживаючи довірою, інтернет-шахрайка заволоділа особистим профілем потерпілої та, зазначивши свій номер банківської картки замість авторки, коштами, які надійшли від небайдужих громадян", - йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці провели обшук за місцем фактичного проживання шахрайки, під час якого вилучили мобільні термінали, накопичувачі даних, документацію та банківські картки різних банківських установ України, які містять докази причетності до вчинення кримінального правопорушення.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Кіберполіція Київської області нагадує про необхідність додержання елементарних правил кібергігієни:

  • Не заходьте до власних аккаунтів з чужих пристроїв (терміналів мобільного зв’язку,  комп’ютерної техніки);
  • Для створення паролів використовувати складні комбінації із літер, цифр та знаків;
  • Нікому не повідомляйте свої чи близьких вам осіб персональні дані. Вони можуть бути використані  у подальшому проти вас.
  • На офіційному сайті кіберполіції у розділі "Стоп фрод" ви маєте можливість перевірити номер телефону, посилання на невідомий, сумнівний сайт, а також номер банківської карти на причетність до виявлених шахрайських схем.
  • Будьте пильними, бережіть себе і своїх близьких та завжди перевіряйте "онлайн-друзів".

Нагадаємо, під Києвом затримали шахрайку-рекордсменку, якій інкримінують понад 20 злочинів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація