Киянам безкоштовно роздадуть 15 тисяч презервативів

Киянам безкоштовно роздадуть 15 тисяч презервативів

Під час минулорічного маршу Condom Day з нагоди Міжнародного дня презерватива в Києві / Фото: УНІАН

13 лютого в світі відзначають День презерватива.

Сьогодні, 13 лютого, в Міжнародний день презерватива в Києві безкоштовно роздадуть 15 тисяч засобів контрацептивів. Таким чином організатори акції хочуть хоча б трохи, але зупинити поширення епідемії ВІЛ та "озброїти" молодь знанням та засобами захисту.

Спочатку опівдні на території Музею історії України в Другій Світовій війні (вул. Лаврська, 24) відбудеться флешмоб "Захисти своє кохання!" – у небо запустять сотні повітряних кульок. А вже через годину, о 13:00, у Мистецькому Арсеналі (вул. Лаврська, 10-12) у рамках "Арсеналу любові" (у "Зоні безпечного кохання") відбудеться інформаційно-розважальна програма: конкурси, призи, виступи музичних та танцювальних колективів, фотосесія, make-up, майстер-класи, експрес-тестування на ВІЛ та роздача 15 тисяч презервативів.

Міжнародний день презерватива в Україні масово відзначають восьмий рік поспіль. Інформаційно-просвітницькі акції, на яких говорять про профілактику ВІЛ/СНІД та захист під час статевих контактів, відбуваються у чотирьох десятках країн світу.

За оцінками ВООЗ/ЮНЕЙДС, Україна на сьогодні продовжує залишатися регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ серед країн Центральної Європи та Східної Азії. Лише кожна друга ВІЛ-інфікована особа знає про свій позитивний статус і звертається за медичною допомогою. На початок 2015 року під медичним наглядом перебували понад 137 тисяч пацієнтів з ВІЛ та понад 33 тисячі з них – хворі на СНІД. Кожного року в Україні виявляють близько 20 тисяч нових випадків ВІЛ та понад 5 тисяч осіб помирають від цієї хвороби.

У 2008 році відбулася зміна домінуючого шляху інфікування – зі штучного парентерального при вживанні наркотичних речовин на статевий.

Раніше фотографи показали секрети масового виробництва презервативів на китайському заводі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація