Києвом пройшов "конопляний марш свободи"

Києвом пройшов "конопляний марш свободи"

Фото: УМВС у Чернігівській області

Учасники вимагали легалізації медичного канабісу в Україні.

Легалізувати медичний канабіс в Україні вимагали учасники так званого конопляного маршу свободи. В суботу кілька сотень людей пройшлися урядовим кварталом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вони наполягали на ухваленні закону, який би дав доступ до лікувальної марихуани хворим українцям. Активісти наголошували, що препарати на основі медичного канабісу не мають психоактивної дії, і їх легально використовують у Канаді, США, Франції, Польщі та в багатьох інших країнах. Зокрема, призначають при хронічному болю, після хіміотерапії, для недужих на епілепсію та хворобу Паркінсона. "Нам необхідний законний доступ до медичного канабісу – контрольований, зрозумілий з інструкції, щоби онкохворі могли підвищити якість життя", - вважає керівник громадської організації "Афіна. Жінки проти раку" Ніна Резніченко.

Учасники "Конопляного маршу свободи" вимагали легалізувати медичний канабіс в Україні

Учасники "Конопляного маршу свободи" вимагали легалізувати медичний канабіс в Україні

В Україні навесні петиція за медичний канабіс набрала необхідну кількість голосів. Нині вже прописані кілька законопроектів, але поки що до сесійної зали парламенту вони не дійшли. "Ми вимагаємо, щоби він був внесений до Верховної Ради. Щоб всі могли з ним ознайомитись, і щоб Верховна Рада проголосувала, бо затягувати з болем для українців дуже важко", - переконує  учасниця маршу Тетяна Кузьменко.

Напередодні повідомлялося, що депутати Національних зборів Франції надали згоду на проведення експерименту з використання марихуани в лікувальних цілях. Дослідження триватиме два роки та фінансуватиметься з бюджету соціального забезпечення країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація