У Києві відбувся Марш за права жінок

На вулиці Києва люди вийшли під гаслом "Солідарність та різноманіття".

У Києві 8 березня влаштували традиційний Марш жінок. Близько тисячі активістів, серед них учасники феміністичного і ЛГБТ рухів, взяли участь у ході від Михайлівської до Поштової площі через Хрещатик.

Учасники акції виступають за гендерну рівність, права трансгендерної спільноти та ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству. Під час ходи активісти несли плакати з гаслами, зокрема: "Гори Патріархат", "Моє тіло - моє діло", "Жінкам - свободу від насильства" та "Ніякого толерування стосовно домагання".

Фото: ТСН.ua

Паралельно на мітинг зібралися кілька десятків противників Маршу жінок з гаслами: "Бог! Батьківщина! Патріархат!", "Фемінізм руйнує українські родини" та "Сучасний фемінізм спотворює Богом закладений образ жінки". 

На марші працювали багато силових структур: Нацполіція, Поліція діалогу, Нацгвардія та представники інших структур. Правоохоронці ще на початку ходи затримали кількох радикально налаштованих молодиків, які намагалися вчинити провокації і повалити апаратуру учасників акції.

Нагадаємо, на честь весняного свята 8 Березня флористи дозволили фотографуватися з дорогими квітами безкоштовно, а київські рятувальники записали оргінальне відео-привітання для жінок.

Квітковий ажіотаж: як зібрати недорогий букет до 8 березня

Квітковий ажіотаж: як зібрати недорогий букет до 8 березня

Повʼязані теми:

Наступна публікація