"Пострілюємо від 2014-го". Добровольці прийшли під стіни посольства РФ

"Пострілюємо від 2014-го". Добровольці прийшли під стіни посольства РФ

У Києві відбулись заходи до Дня добровольця.

День добровольця сьогодні відзначають в Україні. Саме 14 березня шість років тому п’ять сотень добровольців з Майдану першими пішли на фронт, йдеться у ТСН.19:30.

Тоді до лав першого добровольчого батальйону здебільшого увійшли люди, не пов’язані зі збройними силами. Однак завдяки їм у 2014 році, коли армія ще була деморалізована, вдалося стримати російську агресію.

Сьогодні добровольців, які стали на захист країни, вшанували біля Михайлівського собору. Там відбувся молебень за загиблими захисниками України. Потім центральними вулицями Києва пройшов багатотисячний марш патріотів. Завершився він біля офісу Президента. Мітингувальники обурені створенням консультативної ради, до якої за останніми мінськими протоколами мають увійти  представники України та самопроголошених ЛДНР.  А Росія виступає спостерігачем. Ветерани закликали президента не домовлятися з ворогом за рахунок інтересів України.

У столиці відбуваються масові заходи, приурочені до Дня добровольця

У столиці відбуваються масові заходи, приурочені до Дня добровольця

А вже ввечері мітинг зібрався під посольством Росії. Марш розпочався близько 19 години. Розпочинали хід біля Міністерства оборони і зупинились біля посольства РФ. Акцію влаштували для того, щоб нагадати країні-агресору, що Крим, Донецьк та Луганськ – це Україна. Також висловили свою думку, що Росію не можна робити спостерігачем і домовлятися напряму з ЛДНР.

Посольство РФ заздалегідь обнесли додатковим парканом, а безпеку забезпечували кілька сотень правоохоронців. Загалом акція відбувалася спокійно. Лише одного разу в бік посольства полетів предмет, схожий на сигнальну ракету.

Нагадаємо, заради ходу до російського посольства Повітрофлотський проспект у Києві був повністю перекритий для руху транспорту.

Кореспондент ТСН Інна Власова

Повʼязані теми:

Наступна публікація