Карантин у Києві через COVID-19. ТСН перевірила, чи діють обмеження в столичній підземці

Карантин у Києві через COVID-19. ТСН перевірила, чи діють обмеження в столичній підземці

Карантинні заходи діятимуть до квітня.

В Україні та в Києві, зокрема, від 12 березня почали діяти карантинні заходи, запроваджені Кабміном задля непоширення COVID-19. Згідно з рішенням влади столиці, масове скупчення людей в одному місці небажане і його треба уникати. Та чи можливо втілити обмежувальні заходи в годину пік у столичній підземці, у сюжеті ТСН.19:30.

Година пік у київському метрополітені традиційно розпочинається після восьмої ранку. Біля турнікетів, попри перший день карантину, сьогодні було без звичного ажіотажу. Єдине, що в підземці нагадує про напружену епідеміологічну ситуацію - це інформаційні плакати на кожній станції. Однак уже на пероні за лічені хвилини накопичується юрба.

А під час наближення до станції червоної гілки "Святошино" сидячих місць у вагоні вже немає, і він вщент заповнений. Очевидно, що у ньому понад 60 людей, і відстань між ними менша, ніж пів метра.

Не більш як 60 людей в одному місці: ТСН перевірила, чи діють обмеження в метро

Не більш як 60 людей в одному місці: ТСН перевірила, чи діють обмеження в метро

Однак ані тісняви, ані ризику підхопити хворобу люди не бояться. Кияни із радістю діляться своїми секретами протидії вірусам.
"Намагаємося їсти квашену капусту, цибульку, часник. Думаю, головне - здоровий образ життя, більше перебувати на свіжому повітрі, і все буде добре", - каже один із пасажирів.

Дехто із киян навіть надягнув медичну маску. Але переконує, що таким чином хоче убезпечити себе від сезонного грипу, а не від COVID-19.

"Я вважаю, що зараз треба маску надягати, бо чимало людей хворіє на звичайні захворювання, на вірус. Я купив маски ще два місяці тому, і зараз використовую періодично", - каже чоловік.

У метрополітені кажуть, що зменшити кількість пасажирів у вагонах неможливо, оскільки графік курсування поїздів уже максимально ущільнений. Працівники підземки лише сподіваються, що люди усвідомлять небезпеку і протягом карантину будуть менше користуватися підземкою.

Антон Коцуконь

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація