Попри обіцянки: у Києві почали відключати гарячу воду під час карантину

Попри обіцянки: у Києві почали відключати гарячу воду під час карантину

Фото: ТСН

Мешканці обурюються, а урядовці виправдовуються.

Сьогодні, 14 травня, одразу у кількох районах Києва розпочалось традиційне тестування тепломереж. І це попри обіцянки столичної влади не відключати гарячу воду у будинках на час карантину.

Люди обурюються, а урядовці виправдовуються. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Так, мешканці столичної Оболоні розповіли, що коли прокинулись, то води вже не було. У під’їзді побачили оголошення: "Через гідравлічні випробування гарячої води не буде два тижні". Така сама ситуація і в інших районах столиці.

Іще в квітні очільник Києва Віталій Кличко запевнив киян, що тестування тепломереж під час карантину не проводитимуть, гарячу воду не відмикатимуть.

"За моїм дорученням на період обмежень технічна підготовка до наступного сезону буде проводитись тільки на об’єктах, де не треба виключати воду споживачам. Так що гаряча вода повинна бути", - заявляв мер.

Коли мер про це говорив, карантин мав закінчитися 12 травня, виправдовує шефа заступник Кличка Петро Пантелєєв.

За його словами, до цієї дати випробування і не проводили, хоча за графіком мали би розпочати ще місяць тому – одразу після закінчення опалювального сезону.

Щорічне тестування тепломереж відбувається у всіх містах України. Ця процедура затверджена законодавчо на рівні профільного міністерства, і не проводити її неможливо, пояснює урядовець. Чекати на закінчення карантину немає ані можливості, ані часу.

"Є ще і об’єктивні вимоги і об’єктивна необхідність в тому, щоб це робити. Ми не помітимо, як вже буде вересень, жовтень. А місто - це величезна кількість мереж. Це понад 3 тисячі кілометрів, це 200 котелень, це дві великі ТЕС необхідно підготувати, щоб вони працювали без збою весь наступний опалювальний сезон", - пояснив Пантелєєв.

Наразі в столиці на два тижні без гарячої води залишилися 20% від загальної кількості будинків. Дізнатися, коли які райони відімкнуть від гарячого водопостачання наступними можна на сайті "Київтеплоенерго".

В окремих випадках випробування можуть тривати більше двох тижнів, залежно від зношеності мережі, попереджає урядовець.

Карантинити без гарячої води: одразу в кількох районах Києва розпочалося тестування тепломереж

Карантинити без гарячої води: одразу в кількох районах Києва розпочалося тестування тепломереж

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко розповів про свої плани на найближчі п'ять років. Він хоче створити парк розваг на Гідропарку та завершити будівництво метро.

Іван Воробйов

Повʼязані теми:

Наступна публікація