У МОЗі не бачать проблем з відкриттям метро у Києві 25 травня за певних умов

У МОЗі не бачать проблем з відкриттям метро у Києві 25 травня за певних умов

Епідеміологічна ситуація в столиці має відповідати певним умовам для початку руху транспорту.

Міністерство охорони здоров'я дозволить відкрити метро у Києві 25 травня, якщо в столиці буде відповідна епідеміологічна ситуація станом на цю дату. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив під час брифінгу.

Як відомо, з відповідним зверненням до уряду напередодні виступив мер Києва Віталій Кличко. Очільник столиці зазначив, що у цей час більшість містян повернеться до роботи і на Київ чекає транспортний колапс. Місто вже потерпає від значних заторів.

"Нами буде надано дуже конкретні пропозиції щодо етапів виходу з карантину. там враховані критерії та умови, за якими, в тому числі, буде відкриватись громадський транспорт та метро. Якщо Київ відповідатиме цим критеріям, то ми не бачимо в цьому проблеми, але якщо буде відповідати критеріям, розробленим фахівцями – вірусологами, імунологами. Якщо відповідатиме, я не бачу в цьому проблеми", - зазначив Степанов.

Міністр наголосив, що днями буде презентовано систему критеріїв, які має схвалити уряд, і саме ці критерії будуть сигналом переходу до наступного етапу зняття карантинних обмежень. Орієнтовні дати послаблень: 22 травня, 1 червня, 11 червня.

Дивіться наживо брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусу в Україні.

Опубліковано ТСН Live Середа, 13 травня 2020 р.

Зазначимо, що міністр інфраструктури Владислав Криклій проти відкриття метро у столиці і вважає такий крок столичної влади непослідовним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація