Поліція змінила принцип патрулювання Києва

Поліція змінила принцип патрулювання Києва

Поліція змінила принцип патрулювання Києва

На вулицях української столиці з’явилися мобільні патрулі швидкого реагування.

Правоохоронці перейшли на посилене патрулювання столиці України. Про це заявив начальник головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко. 

За даними відділу комунікації столичних правоохоронців, до несення служби залучено співробітників поліції особливого призначення та підрозділу тактико-оперативного реагування. Нові мобільні групи вже вийшли на вулиці – відпрацювання почалося з центральної частини міста та району залізничного вокзалу. Силовики обіцяють охопити своєю увагою різні райони Києва.

"Рішення вивести на вулиці додаткові піші патрулі правоохоронців прийняте з однією метою – попередження вуличної злочинності, рівень якої із настанням тепла може збільшуватися. Проводячи ці заходи, ми зможемо поліпшити безпекову ситуацію, у тому числі спрямовуючи зусилля на превенцію та розкриття правопорушень. Запровадження такої експериментальної форми оперативно-профілактичного відпрацювання впроваджується з урахуванням досвіду роботи іноземних партнерів Національної поліції України", - пояснив Крищенко. 

За його словами, у столиці щодня додатково нестимуть службу чотири мобільні групи із десяти правоохоронців у кожній. Там будуть представлені офіцер поліції діалогу та дев’ять працівників поліції особливого призначення і тактико-оперативного реагування. Прибуваючи на спецавтомобілях, які будуть припарковані у центрі території патрулювання, вони розподілятимуться на наряди і в пішому порядку відпрацьовуватимуть відведену ділянку. У випадку надходження інформації про скоєння тяжкого злочину на території району, силовики передислоковуватимуться до місця вчинення правопорушення для вжиття заходів, спрямованих на його розкриття. 

На час виборів президента в регіонах збільшили кількість слідчих груп і патрулів

На час виборів президента в регіонах збільшили кількість слідчих груп і патрулів

Повʼязані теми:

Наступна публікація