Марш УПА яскраво пройшов Хрещатиком і завершився концертом на Подолі

Людей у центр столиці вийшло значно менше, ніж обіцяли організатори.

У Києві відбувся марш до Дня захисника України та 75-ї річниці створення Української повстанської армії. Кілька тисяч людей пройшли зі смолоскипами та гаслами через усе середмістя, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Збиратися учасники ходи почали по обіді в парку Шевченка. Напоготові була поліція – центр міста перебував під її контролем. Колона націоналістів у супроводі правоохоронців вирушила від червоного корпусу університету близько 18:00 години. Активісти тримали прапори різних політичних сил, серед учасників процесії було багато молоді та навіть неповнолітніх. Окремою групою пройшли ветерани та учасники АТО.

Кілька тисяч людей зі смолоскипами взяли участь у марші до Дня захисника України та річниці УПА

Кілька тисяч людей зі смолоскипами взяли участь у марші до Дня захисника України та річниці УПА

Біля Бессарабки учасники акції запалили файєри та димові шашки, вибухнуло кілька петард. Щойно звечоріло, учасники ходи здійняли смолоскипи. На Майдані Незалежності загиблих українських героїв ушанували хвилиною мовчання. Організатори обіцяли участь 20-30 тисяч чоловік, але інформаційні агенції оцінили кількість учасників маршу в 3-5 тисяч.

Хода закінчилася святковим концертом на Контрактовій площі. Попри дрібні заворушення в попередні роки, цього разу все минулося мирно.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація