У розпал Євромайдану киян лякають епідемією грипу

У розпал Євромайдану киян лякають епідемією грипу

Євромайдан лякають поширенням грипу / Фото: vle.redbridge-college.ac.uk

КМДА попереджає, що хвороба "накриє" місто вже ближчими днями.

Київ перебуває на межі епідемії грипу. Зміна погоди спровокує спалах інфекції вже в середині поточного тижня, вважають столичні чиновники.

Про ймовірну небезпеку повідомили в департаменті охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації. Там акцентували увагу на зростанні кількості викликів "швидкої" до пацієнтів із симптомами ГРВІ та грипу.

"Так, у неділю, 24 листопада, до медиків звернулося 69 особи, а наступного дня, в понеділок, 25 листопада, кількість звернень за екстреною медичною допомогою збільшилася в 2 рази – до 127 чоловік", - зазначили у профільному департаменті мерії.

Фахівці вважають, що ситуація ближчими днями буде тільки погіршуватися, пише УНІАН.

"Незважаючи на те, що захворюваність на 47-му тижні не досягає епідемічного порогу, медики попереджають – у зв'язку із змінами погодних умов жителі столиці повинні бути пильними по відношенню до захворювань, які передаються повітряно-крапельним шляхом, і максимально обмежити контакт з оточуючими", - повідомляють у КМДА.

Як відомо, зараз у Києві відбуваються велелюдні акції на підтримку європейського вибору України.

Напередодні в деяких регіонах влада заборонила проведення аналогічних акцій, посилаючись на боротьбу з поширенням грипу.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях хочуть заборонити Євромайдан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація