Попова звільнять через пару днів - ЗМІ

Попова звільнять через пару днів - ЗМІ

На місце Попова є два кандидати / Фото: УНІАН

На місце голови КМДА є два претенденти.

В Адміністрації президента почали активно шукати варіанти заміни голови КМДА Олександра Попова.

Як пише Delo.UA з посиланням на джерела в АП, політтехнологи з Банкової зрозуміли, що з Поповим влада не зможе виграти вибори мера Києва. В АП нібито вже визначилися з двома кандидатами на посаду керівника столиці.

Першим пройшов співбесіду член Партії регіонів Ігор Лисов. Він не "чужий" для киян: більше 30 років відпрацював у столиці, і має хороший послужний список. У 1980-х роках він працював в будівельних організаціях і райкомі партії. У 2002-м Лисов став депутатом Київради. Встиг попрацювати заступником мера Києва Олександра Омельченка. Після цього пройшов у Верховну Раду за списками Партії регіонів. У минулому році він балотувався у Верховну Раду по 211-му мажоритарному округу (Теремки) і програв Сергію Терьохіну. Очолює будівельну компанію "Ліко-Холдинг".

Враховуючи його досвід роботи в столиці, є кілька варіантів впровадження Ігоря Лисова в КМДА. У першому випадку він займає посаду першого заступника, замість звільненого Олександра Мазурчака, і після нетривалої підготовки замінить Попова. У другому випадку, Лисова відразу призначать головою КМДА. Який з варіантів буде прийнятний - буде залежати від політичної ситуації.

Другою кандидатурою на керівника Києва розглядають нинішнього віце-прем'єра Олександра Вілкула. Він хоч і не "місцевий", але зміг зарекомендувати себе гарними результатами на посаді губернатора Дніпропетровської області, і політтехнологи вважають, що йому вдасться змінити "помилкове" ставлення киян до влади.

У найближчі дні слід очікувати рішення, на кого Банкова зробить ставку. Нагадаємо, у четвер Конституційний суд приступить до розгляду питання про місцеві вибори в Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація