Кличко подав до суду на Богдана та Кабмін через своє звільнення з КМДА

Кличко подав до суду на Богдана та Кабмін через своє звільнення з КМДА

Фото: УНІАН

Ще один позов захист столичного мера подав проти прем’єра Гончарука.

Мер Києва Віталій Кличко подав позови проти керівника Офісу президента Андрія Богдана та Кабінету міністрів через рішення про його звільнення з посади голови КМДА.

Про це з посиланням на адвоката столичного голови Олексія Шевчука пише "Радіо Свобода".

"Своїми діями Андрій Богдан, найімовірніше, вчинив кримінальне правопорушення, коли, перевищивши свої повноваження, передбачені чинним законодавством, звернувся до Кабміну. Кабмін взяв участь у цьому правопорушенні і, найімовірніше, вони спробують втягнути президента. Це може спричинити незаконні дії президента зокрема, оскільки президент говорив, що він сам готовий піти у відставку, якщо він на один крок порушить українське законодавство", - наголосив він.

Уряд погодив звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА

Уряд погодив звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА

За словами Шевчука, якщо буде достатньо підстав, захист Кличка також звертатиметься до правоохоронних органів з відповідними заявами.

Зазначимо, справу Кличка проти Богдана та уряду розглядатиме скандально відомий Окружний адміністративний суд.

Окрім цього у ще одному позові мер вимагає визнати протиправними дії уряду щодо внесення президенту пропозиції про звільнення Кличка і просить скасувати відповідну пропозицію прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Наразі офіційної реакції на подані позови немає.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу президента України Андрій Богдан звернувся до уряду з проханням подати необхідні документи для звільнення Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації.  Кличко, своєю чергою, заявляв, що розподіл повноважень міського голови Києва та керівника столичної державної адміністрації нібито суперечить європейській практиці місцевого самоврядування 

4 вересня Кабмін під час засідання погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА. Остаточне рішення має прийняти президент України Володимир Зеленський. Сам очільник столиці рішення уряду називає неконституційним.

Водночас прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в Києві не припинилася корупційна практика впливу на столичну адміністрацію різноманітних груп. Очільник уряду заявив, що особисто дуже поважає Кличка: "Я би звільнив не його, а пана Столара (Вадим Столар, забудовник та підприємець, який нібито має вплив на Кличка - ред.) , але посади у цієї людини немає, тому зробити це було би неможливо".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація