Біля озера у Києві бобер потрапив у капкан браконьєра. Його врятували місцеві

Біля озера у Києві бобер потрапив у капкан браконьєра. Його врятували місцеві

Місцеві жителі врятували тварину від зловмисника.

У Дарницькому районі Києві біля озера Срібний Кіл бобер потрапив у капкан браконьєра. Про це розповіли в ефірі "ТСН.Ранок".

Бобер вже декілька років жив на озері, але раптом він зник. Місцеві жителі розпочали пошуки та знайшли скривавлену тварину у величезному капкані. Бобер стікав кров'ю майже два дні. У той же час на місце встановлення капкану прийшов браконьєр.

"Помітити його встигли, а ось наздогнати - ні. Кривднику вдалось втекти. Але капкани знешкодили та прибрали", - повідомили у студії.

Тварину одразу відвезли у лікарню. За словами ветеринарів, таку пастку вони бачать у столиці вперше.

"Він в шоковому стані, але вчора він трошки поїв і сьогодні вже почав цікавитися їжею", - кажуть ветеринари, які опікуються твариною.

Бобра назвали Василем. Поки лікарі не роблять прогнози про майбутнє постраждалої тварини.

"Коли він стабілізується, ми уточнимо діагноз. Зараз у нього складний перелом, відкритий ускладнений перелом передпліччя, тому потрібно буде робити рентген", - додали медики.

"Вчергове на допомогу лікарям та волонтерам прийшли люди. Після публікації допису про бобра в соцмережах вони почали надсилати кошти, які надходили протягом цілої доби. Волонтерам навіть довелось звертатись до людей з проханням припинити перекази", - уточнили в ефірі.

Крім лікування, вже є гроші на їжу для врятованого бобра.

"Зараз смертельною загрозою для тварини є шок. Якщо він для нього не матиме наслідків, можна перейти до порятунку лапи. Якщо її вдасться врятувати, то Василь знову зможе повернутись до рідного озера. Якщо ж тварина втратить кінцівку, він вирушить до притулку і ніколи в житті не повернеться додому", - резюмували у сюжеті.

Нагадаємо, у 2017 році повідомлялося, що у Дніпровському районі Києва орудує бобер, що знищує зелені насадження.

Капкани в житловому районі столиці: як кияни рятували пораненого бобра

Капкани в житловому районі столиці: як кияни рятували пораненого бобра

Повʼязані теми:

Наступна публікація