У Києві після масового отруєння демонтували десятки шаурмівень

У Києві після масового отруєння демонтували десятки шаурмівень

Фото: УНІАН

У столиці триває обстеження точок продажу вуличної їжі.

У Києві демонтували точки продажу шаурми, від якої масово потруїлися люди.

Про це повідомили у прес-центрі Держпродспоживслужби столиці.

"Департаментом міського благоустрою КМДА демонтовано 20 незаконних об'єктів, де виготовляли та продавали шаурму без дозвільної документації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нині у Києві тривають заходи з обстеження точок продажу вуличної їжі для недопущення виникнення гострих кишкових інфекцій, нині вже обстежено  59 об'єктів, призупинено роботу 25 об'єктів.

"За результатами проведеного обстеження на об'єктах виявлено ряд порушень вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, у зв'язку з чим відкрите кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 325 Кримінального кодексу України. Також видано Рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів цеху з виготовлення м’ясних виробів та складено Протокол на суму шести неоподаткованих мінімумів", - додали у відомстві.

Окремо наголошується, що спалах отруєння локалізований, нових випадків не було зареєстровано.

Кіоски з шаурмою, якою отруїлись 70 людей, продавали без дозволу

Кіоски з шаурмою, якою отруїлись 70 людей, продавали без дозволу

Нагадаємо, в Києві люди масово отруїлися шаурмою.  Спочатку постраждалих від отруєння було 16, згодом їхня кількість зросла та наблизилася до сотні. Люди отруїлися фастфудом у чотирьох різних точках Києва: біля станцій метро "Дарниця", "Лісова", на Поштовій площі та на Оболоні. Держпродспоживслужба виявила, що всі ці торгові точки належать одному власнику і припинила їхню діяльність

Повʼязані теми:

Наступна публікація