У Києві буде реконструйовано кінотеатр "Братислава"

У Києві буде реконструйовано кінотеатр "Братислава"

Фото: Київська міська рада

З бюджету міста виділено 7 млн грн на першочергові роботи, які є підготовкою до повної реконструкції.

Кінотеатр "Братислава" буде реконструйовано. Він розташований по вулиці Олександра Архипенка, 5, в Оболонському районі.

Про це повідомила депутатка Київської міської ради, перша заступниця голови Постійної комісії з питань власності Ганна Свириденко.

За словами депутатки, цьогоріч з бюджету міста було виділено 7 мільйонів гривень на першочергові роботи, які є підготовкою до повної реконструкції кінотеатру.

"За кошти, які у цьому році виділило місто, вже почались ремонтні роботи. Наразі ми підготували бюджетний запит на наступний рік, оскільки кінотеатр потребує встановлення системи теплопостачання, застосування новітніх енергозберегаючих технологій, облаштування трьох залів, фоє для проведення виставок, святкових подій, ігрової зони для дітей, конференц-залів та хореографічної студії. У планах на даху будівлі встановити сонячні батареї. Також відреставрований кінотеатр буде пристосовано до комфортного пересування людей з інвалідністю та маломобільних груп населення", – підкреслила Свириденко.

Як зазначила депутатка, частина робіт з підготовки до реконструкції кінотеатру "Братислава" вже виконана.

"Територія кінотеатру вже розчищена від сміття, йдуть роботи з укріплення даху. Разом з директором КП "Київкінофільм" та представниками компанії-проєктувальника ми позначили подальші кроки, які допоможуть не допустити руйнування кінотеатру. По-перше, це ремонт покрівлі, укріплення зовнішніх фундаментних конструкцій та ремонт щитової", – розповіла Свириденко.

Нагадаємо, кияни захистили будівлю "Квіти України". Шевченківський районний суд наклав арешт на будь-які дії з модерністською пам'яткою у середмісті столиці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація