Синоптики попередили про посилення вітру у Києві

Синоптики попередили про посилення вітру у Києві

Фото: pixabay.com

Вітряна погода зберігатиметься до кінця тижня.

У Києві сьогодні, 13 вересня, очікуються пориви вітру 15-18 м/с.

Про це з посиланням на Український гідрометцентр повідомили у прес-службі КМДА.

"Найближчої години з утриманням до кінця доби 13 вересня у Києві посилиться вітер до 15-18 м/с", - йдеться у повідомленні.

Як прогнозують синоптики, в столиці очікується мінлива хмарність, без опадів, вітер поривчастий, південно-західний із переходом на північно-західний, температура близько 20°, і така погода зберігатиметься до 16 вересня.

Своєю чергою київська служба порятунку при Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища вирішила нагадати основні правила поводження в разі посилення вітру.

"Усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев; у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті; уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт", - закликали рятувальники.

Нагадаємо, раніше рятувальники попередили про надзвичайну пожежну небезпеку в Україні. Громадян закликали не втрачати пильність під час відпочинку на природі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація