Резонансна справа догхантера Святогора передана до суду

Резонансна справа догхантера Святогора передана до суду

Фото: ТСН

Прокуратура просить покарання у вигляді п’яти років тюрми.

Обвинувальний акт відносно 43-річного киянина Олексія Святогора передано до суду. Про це повідомила прокуратура міста Києва на власній сторінці у Facebook.

Правоохоронці повідомляють про завершення досудового розслідування за фактом пропагування культу насильства і жорстокості. "Згідно з висновками експертизи, яка проводилась в межах даного кримінального провадження, публічні виступи та висловлювання вказаної особи кваліфіковано як такі, що пропагують культ насильства та жорстокості до бездомних тварин, заклики до їх вбивства та підбурювання інших осіб до скоєння подібних дій", - пояснили у прокуратурі.

Догхантера Святогора помітили у київському супермаркеті

Догхантера Святогора помітили у київському супермаркеті

Слідчі також наголосили, що сторони процесу вже ознайомилися з матеріалами, а обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

Як повідомлялося, на початку червня в Києві було затримано відомого шкуродера та догхантера Олексія Святогора. Ім'я догхантера Олексія Святогора давно відоме київським зоозахисникам. Чоловік веде пропаганду щодо жорстокого поводження із тваринами, труїв собак і писав про це у соціальних мережах. Минулого року у поштову скриньку догхантера заклали гранату.

Шевченківський районний суд столиці визначив запобіжний захід для догхантера Олексія Святогора. Підозрюваного в убивстві тисяч безпритульних тварин запроторили до СІЗО. Але за кілька тижнів Апеляційний суд Києва замінив утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація