Обшуки у Київському метрополітені: у підземці пояснили причину

Обшуки у Київському метрополітені: у підземці пояснили причину

Фото: Державна фіскальна служба України

Перевірки в метро стосувалися роботи "Київметробуду" із субпідрядниками, а не столичної підземки.

У Київському метрополітен пояснили причину обшуків, які проводила столична прокуратура на позаминулому тижні.

Перевірки в метро стосувалися роботи ПАТ "Київметробуд" із субпідрядниками, а не столичної підземки.

Про це повідомляє пресслужба Київського метрополітену.

"13 травня та 14 травня представники Київської міської прокуратури та головного управління Державної фіскальної служби України провели обшуки у адміністрації Київського метрополітену, - про це під час пресконференції повідомив начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський. - Запити стосувалися діяльності ПАТ "Київметробуд" щодо будівництва метро на Виноградар. Зокрема, запитувалися договірні документи з ТОВ "Емпоріум бетон", ТОВ "Скайбуд", ТОВ "Завод автоштамп", ТОВ "Максісофт" та інші. Таких договорів у підприємства не може бути за законодавством, оскільки йдеться про відносини підрядника з субпідрядниками, тобто третіми особами.

Метрополітен надав представникам міської прокуратури та ГУ ДФС копії договорів між КП "Київський метрополітен" та ПАТ "Київметробуд". Надали навіть ті документи, що уже направляли за запитами раніше.

"Інакше ніж політикою це назвати не можна", – сказав Брагінський.

Начальник Київського метрополітену наголосив, що метрополітен відкритий до співпраці та підтримує нульову толерантність до корупції. Підприємство проходить всі передбачені законодавством планові та позапланові перевірки та аудити.

Працівники метро забезпечують безперешкодний доступ до всіх приміщень. А звітність публікується на сайті метрополітену.

"Можу запевнити, що ми на одному боці з усіма структурами проти корупції. І тільки підтримуємо об'єктивну роботу щодо її викорінення", -– підсумував керівник підземки.

Нагадаємо, 18 травня Віталій Кличко заявив, що до нього у двері "ломились" правохоронці. Згодом в СБУ заявили, що "жодного стосунку до пана Кличка це не має", а силовики проводять обшуки у рамках кримінального провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів. Вони відбуваються одразу в кількох локаціях, в тому числі і в будинку, де проживає мер столиці.

Зазначимо, що 16 травня Кличко повідомив, що вимагає від правоохоронців звіту щодо статусу справ, документи щодо яких Київська міська державна адміністрація передавала за результатами аудитів.

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація