Літніх людей у столиці вчитимуть користуватися електронними сервісами

Літніх людей у столиці вчитимуть користуватися електронними сервісами

Фото: УНІАН

Коли розпочнеться навчання не повідомляється.

Для киян літнього віку розроблять спеціальну програму та курс, де їх будуть вчити користуватися електронними міськими сервісами. Одну таку лекцію людям вже провели.

Початок курс з використання е-сервісів міста для для киян похилого віку анонсували в КМДА.

За словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова, пільгові категорії киян - активні користувачі міських smart-сервісів. І вони хочуть навчитися ефективніше користовуватися інноваційними послугами.

"Тому ми розробимо програму та організуємо відповідний курс, щоб кияни літнього віку могли навчитися користуватися е-сервісами", - зазначив Юрій Назаров.

У КМДА повідомили, що таку першу лекцію вже провели. Але поки для тих людей, які є учасниками одного із благодійних фондів. Містян вчили, зокрема, користуватися "Карткою киянина", яку нині мають майже 800 тисяч пільговиків. 

Назаров зауважив, що картка є багатофункціональною і через "Особистий кабінет киянина" можна онлайн оплатити комунальні послуги, зареєструвати дитину в чергу в дитсадок, внести домашню тварину до спеціального реєстру. Крім того, її власники можуть отримати знижки в торговельних мережах чи зробити певні покупки у деяких супермаретах.

Нагадаємо, від 1 квітня 2020 року разовий прохід у київській підземці буде здійснюватися лише завдяки електронним засобам оплати. Ті пасажири, які досі користуються жетонами, повинні перейти на картку метро, але у 2021 році її теж планують вилучити, або на електронний квиток. Пільгові категорії можуть користуватися карткою киянина або проходити через ручний контроль із оригіналом документу, який дозволяє безкоштовний проїзд.  

Очільник ІТ-департаменту КМДА Юрій Назаров перевірив, як працює єдиний електронний квиток

Очільник ІТ-департаменту КМДА Юрій Назаров перевірив, як працює єдиний електронний квиток

Повʼязані теми:

Наступна публікація