У Києві вводять більш жорсткий режим профілактики грипу

У Києві вводять більш жорсткий режим профілактики грипу

У Києві вводять більш жорсткий режим профілактики грипу

Протиепідемічні заходи в столиці посиляться.

У Києві посилили протиепідемічні заходи, щоб запобігти зростанню рівня захворюваності населення на грип та ГРВІ.

Відповідне рішення ухвалила Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляється на сайті КМДА.

"Ми посилюємо протиепідемічні заходи, запроваджуючи більш жорсткий режим профілактики. Протоколом Комісії затверджені рекомендації для всіх організацій, незалежно від форм власності, дотримання яких окремо контролюватиметься міською владою", – зявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Ідеться, передусім, про необхідність введення більш інтенсивних профілактичних та дезінфекційних заходів, обмеження на проведення масових заходів у закритих приміщеннях. Це стосується, в першу чергу, закладів освіти всіх рівнів, медичних закладів, закладів культури, а також підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності та підпорядкування.

Крім того, у КМДА наголосили на необхідності використання медичних масок співробітниками громадських закладів, а також кондукторами та водіями громадського транспорту.

Тим часом, у МОЗ оголосили про епідемію грипу та 83 загиблих від хвороби. За даними глави МОЗ Олександра Квіташвілі, в Україні на грип та ГРВІ захворіли 2,6 мільйона людей. На сьогодні епідемічний поріг перевищено у 18 областях, в 11 - на більш як на 50%, у тому числі і в Києві. Найбільша кількість хворих - у Рівненській області, найменша - в Харківській.

Повʼязані теми:

Наступна публікація