Що робити під час горіння торфовищ. Поради медиків

Що робити під час горіння торфовищ. Поради медиків

Дим від торфовищ дістався Києва / Фото: ТСН.ua

Перевищення шкідливих речовин у повітрі зафіксували у трьох районах столиці.

Через горіння торфовищ у Київській області перевищення норм концентрації сірчистого ангідриду зафіксовано у Деснянському, Оболонському та Святошинському районах столиці. 

Про це повідомляє прес-служба КМДА. 

Виконувачка обов'язків   директора Департаменту охорони здоров'я Алла Арешкович заявила про те, що через задимлення проблеми із здоров'ям можуть відчути діти та літні люди.

"Проблеми зі здоров'ям через горіння торфу можуть виникнути в людей похилого віку та дітей, які перебувають поблизу осередку задимлення, а також тих, хто страждає на захворювання серцево-судинної системи, діабет, легеневі захворювання і алергії", – сказала вона.

Арешкевич порадила киянам та жителям Київської області дотримуватися кількох простих правил, аби вберегти себе:

  • зменшити час перебування в зоні задимлення, а також час провітрювання приміщень, використовуючи переважно засоби кондиціонування та/або очищення повітря;
  • використовувати засоби захисту дихальних шляхів (маски, респіратори тощо) та захисні окуляри у випадку збільшення ступеню задимлення (зменшення видимості до 50 метрів).  Носити одяг, що максимально закриває тіло, двічі на день приймати душ, якомога частіше промивати ніс і горло чистою водою або фізрозчином;
  • робити вологе прибирання приміщення;
  • включити у раціон більшу кількість овочів та фруктів. Уникати споживання жирної їжі, солодких газованих напоїв та алкоголю.

Як повідомлялося раніше, у ДСНС називають пожежі на торфовищах під Києвом контрольованими

Повʼязані теми:

Наступна публікація