"Нафтогаз" шокував киян розмірами боргів "Київенерго"

"Нафтогаз" шокував киян розмірами боргів "Київенерго"

Фото: Facebook/Арсеній Яценюк

Столичні комунальники недоплатили в НАК більше мільярда гривень.

Заборгованість "Київенерго" за придбаний у НАК "Нафтогаз України" природний газ сягнула 1,1 млрд гривень. Столичні комунальники є одним із найбільших боржників національної компанії.

Як повідомляє прес-служба "Нафтогазу", майже половина цієї суми – це борг за газ, спожитий у 2016 році. Ситуація ускладнюється обвинуваченнями "Київенерго" на адресу НАК у "неможливості продовження робіт з ремонту тепломереж та відсутності гарячої води в оселях киян". У такий спосіб, вважають у загальнонаціональному підприємстві, столичні енергетики роблять "киян заручниками своєї неякісної роботи".

"Київенерго" були відомі умови договорів, за якими в разі заборгованості нараховуються штрафні санкції, а також наслідки, до яких може привести непогашення заборгованості. За декілька років, протягом яких сформувалася ця заборгованість, компанія не вчинила необхідних дій для того, щоб її погасити. Відповідальність за ситуацію, що склалася, несе "Київенерго". Нездатність комерційної компанії розраховуватися за своїми боргами ні в якому разі не може бути причиною для припинення постачання гарячої води киянам, які сумлінно оплачують рахунки. Тому "Нафтогаз" сподівається на участь місцевої влади у вирішенні ситуації з "Київенерго", - йдеться в повідомленні компанії. Там додають, що продовжують виконувати всі поточні заявки комунальників у повному обсязі.

Наприкінці серпня повідомлялося, що сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становить близько 21,2 млрд гривень. Через борги перед "Нафтогазом" рахунки "Київенерго" навіть заарештовували.

Усі рахунки "Київенерго" заарештувала виконавча служба

Усі рахунки "Київенерго" заарештувала виконавча служба

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація