Київське метро може зупинитися - Кличко

Київське метро може зупинитися - Кличко

Фото: Київський метрополітен

Столичний мер закликав розглянути питання боргу метро на засідання РНБО.

Метрополітен у Києві може зупинитися через борги столичної підземки.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко.

"Загрозлива ситуація склалася навколо боргу "Київського метрополітену", рахунки якого, як ви знаєте, арештовано за рішенням суду. Це пряма загроза паралізації роботи і зупинки столичного метро. Тобто, нас змушують сплатити старі борги, які хтось брав", - наголосив він.

Також Кличко нагадав, що у 2009 році тодішня столична влада уклала договір про придбання 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією "Укррослізинг".

"У період з 2010-го по 2013 рік Київ заборгував цьому підприємству майже 2 млрд грн. У 2015 році Київрада почала вивчення умов і наслідків цієї угоди, а в березні минулого року звернулася до прокуратури з вимогою розслідування ситуації, що склалася, у зв'язку з претензіями "Укррослізингу". За позовом цієї компанії суд арештував 100 вагонів столичного метро", - додав він.

За словами Кличка, після цього він у червні 2016-го звернувся до парламенту, уряду, Служби безпеки з ініціативою розгляду цього питання РНБО.

"Але ні реакції, на яку я розраховував, ні будь-якої відповіді на звернення не надійшло. 2 березня цього року я звернувся ще раз. Результат – такий самий", - додав столичний мер.

Як наголосив київський голова, днями за постановою суду виконавча служба арештувала рахунки комунального підприємства "Київський метрополітен".

"Щоб метро у Києві не зупинилося! У такій ситуації я звертаюся до депутатів, які представляють інтереси киян, тепер від імені Київради звернутися до Верховної Ради, Кабінету міністрів та СБУ, щоб ініціювати розгляд цього питання на РНБО. І в стислі терміни", - закликав він.

Нагадаємо, раніше у КМДА повідомили, коли завершиться будівництво лінії метро на Троєщину і скільки це коштуватиме. Фінансувати проект планується з бюджету міста Києва, власних коштів та інших джерел.

Повʼязані теми:

Наступна публікація