Києвом пройшов "конопляний марш"

Києвом пройшов "конопляний марш"

Щорічна акція з вимогою декриміналізувати марихуану відбулася в столиці України.

У столиці відбувся так званий "конопляний марш". Ця акція є щорічною, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Учасники вимагають легалізувати каннабіс для медичних потреб та дозволити науковцям проводити його досліження, адже він  допомагає в лікуванні низки захворювань. Також мітингувальники вважають за потрібне збільшити допустимі обсяги зберігання марихуани для особистого вживання та скасувати кримінальну відповідальнісь за це.

Декриміналізувати марихуану: у столиці пройшов так званий "конопляний марш"

Декриміналізувати марихуану: у столиці пройшов так званий "конопляний марш"

Активісти переконані, що це не збільшить кількість людей, які вживають канабіс, але прибере чорний ринок наркотичних речовин та зменшить корупцію і тиск правоохоронної системи. Нині, запевняють, поліцейські вимагають гроші за знайдену невелику кількість марихуани або ж підкидають її – при цьому з торгівлею борються не так активно.

"Таких справ, які розлядали незначну кількість канабісу для власного вжитку без мети збуту, за 2017 рік було більше 6 тисяч. Але дійсно кримінальні справи лишаються без уваги. За той самий 2017 рік було засуджено за кримінальне використання канабісу, за торгівлю і за збут у великих кількостях 557", - розповіла речниця "Маршу свободи" Тетяна Кузьменко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація