Активісти "розкололи" Арку дружби народів у Києві

Акцію присвятили проблемам війни та політв'язнів.

У Києві влаштували акцію на знак підтримки українських політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії та анексованому Криму.

Про це повідомляє УНІАН.

Активісти і правозахисники наклеїли тимчасову наліпку на Арку Дружби народів, яку вони назвали пам'ятником тоталітаризму. Акцію присвятили проблемами війни, захоплення територій і проблемі українських політв'язнів.

У заяві активістів також говориться, що акція – це акт солідарності з українцями, які незаконно утримуються в Росії. Мета акції – привернути увагу до долі громадян України, ув’язнених Росією з політичних мотивів, висловити вимогу до всіх, від кого це залежить, докладати якнайбільше зусиль для звільнення заручників Кремля.

Правозахисники нагадали, що в Росії і на території окупованого Криму незаконно утримують близько 70 українців.

Представники міжнародної спільноти, офіційні установи західних країн, відомі політики, культурні та громадські діячі неодноразово зверталися до Росії з вимогою звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв'язнів. Росія досі відкидає всі ці заклики.

Раніше Міністр закордонних справ Павло Клімкін засумнівався у доцільності наявності Арки дружби народів у Києві. Як відомо, цей монумент був встановлений 1982 року на честь "об'єднання України з Росією". 

Навколо цього об'єкта постійно виникають суперечки. Одна з недавніх - це розфарбування монументу в колір веселки напередодні "Євробачення" у 2017 році. Тоді "Правий сектор" побачив у цих кольорах пропаганду секс-меншин. Фарбування було зупинене.

"Порожні стільці": кого готова віддати Україна в обмін на політв'язнів Кремля

"Порожні стільці": кого готова віддати Україна в обмін на політв'язнів Кремля

Повʼязані теми:

Наступна публікація