Як Київ святкуватиме День Незалежності. Програма заходів

Як Київ святкуватиме День Незалежності. Програма заходів

Фото: УНІАН

Святкування розпочнеться з параду.

У п'ятницю, 24 серпня, Україна відзначатиме 27-му річницю незалежності.

Міська влада опублікувала програму заходів, які відбуватимуться у Києві з нагоди Дня Незалежності України.

Святкування розпочнеться з параду та офіційних виступів осіб органів державної влади, потім відбудеться покладання квітів до пам'ятників Тараса Шевченка та Михайла Грушевського, а у столичних соборах триватиме служба за Україну.

Від 9-ї ранку 24 серпня на Хрещатику триватиме військовий парад. У параді до Дня Незалежності України візьмуть участь представники Збройних сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Служби безпеки, інших відомств, а також більше 20 військових оркестрів. Всього Хрещатиком і Майданом Незалежності пройдуть близько чотирьох з половиною тисяч осіб і проїде 250 одиниць військової техніки.

На Співочому полі до святкування Дня Незалежності відкрилася виставка "Чарівний міф України". На клумбах і об'ємних конструкціях розмістять композиції з 200 видів різних квітів. Основною темою виставки є герої українських легенд і міфів. 24 серпня на Співочому полі триватиме фестиваль-конкурс "Ти в серці моїм, Україна".

На Русанівській набережній на День Незалежності відбудеться п'ятий забіг у вишиванках. Учасники можуть обрати дистанції від ста метрів до десяти кілометрів.

У Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогово" 24 серпня о 9:00 також відбудеться "Вишиванковий забіг". На фініші кожен учасник отримає ексклюзивну підвіску з орнаментом. 

О 13:00 розпочнеться благодійний забіг "Вони біжать заради дітей". Маршрут заходу: вул. Сагайдачного, 2, - Володимирський узвіз - розворот біля Європейської площі - Володимирський узвіз - вул. Сагайдачного, 2. 

ТСН вітає з прийдешнім Днем Незалежності

ТСН вітає з прийдешнім Днем Незалежності

На Хрещатику від 13:00 24 серпня розпочнеться акція "Найбільша карта мрії української сім'ї". Учасникам запропонують створити колажі із зображенням своїх заповітних бажань. Потім вони будуть об'єднані в одну велику карту, яка увійде до Книги національних рекордів України.

24 серпня о 19:00 в парку ім. Т. Шевченка розпочнеться концерт класичної музики "Класик пікнік". Національний ансамбль Київська камерата під керівництвом Валерія Матюхіна виконає музичні твори українських класиків.

Фестиваль вуличної їжі можна відвідати протягом всього дня 24 серпня на вулиці Івана Мазепи.

Подільський ярмарок "Київські Контракти. Незалежність" триватиме 24-25 серпня. У програмі: продовольчий і речовий маркет, фудкорт, майстер-класи, виступ музичних колективів, розваги для дітей, а також перші в історії Богатирські ігри.

24 серпня о 20:00 на "НСК Олімпійський" гурт "Океан Ельзи" дасть святковий концерт. Це буде перший виступ гурту після річної перерви. Спеціальний гість концерту - колектив "Даха Браха".

Київ перекривають для святкування Дня прапора і Дня Незалежності

Київ перекривають для святкування Дня прапора і Дня Незалежності

До 24 вересня на Майдані Незалежності триватиме виставка "100 років боротьби за незалежність".

Одну з виставок сучасних зразків озброєння, військової техніки та інших матеріально-технічних засобів можна переглянути на Михайлівській площі від 22 до 26 серпня.

Автомобільне свято Motor-Show 27 UA біля обеліска міста-героя Києва на проспекті Перемоги триватиме до 25 серпня.

На столичному Хрещатику пройшла генеральна репетиція параду до Дня Незалежності

На столичному Хрещатику пройшла генеральна репетиція параду до Дня Незалежності

Також у п'ятницю, 24 серпня, у День Незалежності України столицею курсуватиме святковий ретропоїзд. Поїзд вирушить у подорож Києвом зі станції Київ-Пасажирський о 13:45, а прибуде назад на головний вокзал столиці о 16:19.

Повʼязані теми:

Наступна публікація