У КМДА назвали дату, коли киянам почнуть відключати опалення

У КМДА назвали дату, коли киянам почнуть відключати опалення

Фото: Shutterstock

Опалення почнуть вимикати за три дні.

Від неділі, 5 квітня, у житлових будинках Києва стартує процес завершення опалювального сезону. Це пов'язано із прогнозованим потеплінням. На згортання системи централізованого опалення піде кілька днів.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

У відомстві пояснили, що за даними Укргідрометцентру, вже від наступного тижня середньодобові покази термометрів сягнуть понад +8 градусів. Таким чином, раннє закінчення опалювального сезону (традиційно опалення вимикають 15 квітня - ред.) дозволить киянам в умовах кризи та коронавірусу заощадити кошти.

"Ми вкотре не чекаємо традиційного 15 квітня для завершення опалювального сезону, щоб кияни змогли максимально зекономити кошти. Особливо враховуючи складний фінансовий стан в умовах жорсткого карантину та низки обмежень, що покликані вберегти містян від коронавірусної інфекції", – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

На згортання системи централізованого опалення з протяжністю теплових мереж понад 2,7 кілометри необхідно два-три дні. Тому, Пантелєєв уточнив, цей процес розпочнуть уже зараз, щоб синхронізувати відключення з потеплінням.

Зазначимо, що для економії достроково відключити опалення у столиці мали намір ще раніше. Утім через прогнози синоптиків, щодо нічних заморозків, рішення відклали.

Нагадаємо, киянам за лютий перерахували платіжки за комунальні послуги. Нарахування за опалення зменшили на 26%, а на гарячу воду – на 24%.

Киянка отримала платіжку за опалення на 53 тисячі гривень

Киянка отримала платіжку за опалення на 53 тисячі гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація