Київрада урізала бюджет метрополітену на 2020 рік: постраждає будівництво метро на Виноградар

Київрада урізала бюджет метрополітену на 2020 рік: постраждає будівництво метро на Виноградар

Фото: ТСН.ua

Майже повністю скасовуються видатки на будівництво нової гілки метро та виходу зі станції "Виставковий центр".

Київська міська рада переглянула бюджет столиці на 2020 рік, скоротивши видатки бюджету розвитку на метрополітен на майже 95% - з 291 мільйону гривень залишивши усього 13 мільйонів.

Відповідні зміни депутати Київради ухвалили під час позачергового засідання 26 березня.

Згідно із проєктом бюджету, на будівництво метро на Виноградар мало б бути виділено з бюджету розвитку 280 мільйонів гривень, однак у новому проєкті лишили усього 10 мільйонів.

"Авансовий платіж, який "Київметробуд" отримав у 2018 році при укладенні договору з КП "Київський метрополітен", на цьому етапі повністю забезпечує фінансування. А ті 280 мільйонів гривень, що закладені на будівництво метро в міському бюджеті-2020, будуть направлені на розробку проєктів і перекладення інженерних мереж, які потрапляють у зону робіт", - пояснили ТСН.ua у транспортній комісії КМДА.

Таким чином урізання бюджету стосуватиметься проєктних робіт. Також будуть значно скорочені видатки і на будівництво нового виходу зі станції метро "Виставковий центр" - з 10 мільйонів на проєктні роботи лишиться усього 2 мільйони.

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що у зв'язку із карантинними заходами, спричиненими спалахом нової коронавірусної інфекції в Україні, Київ може втратити щонайменше мільярд гривень.

Майже тиждень без метро: як у Харкові та Києві долають транспортний колапс

Майже тиждень без метро: як у Харкові та Києві долають транспортний колапс

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація