У Києві лікаря онкодиспансеру викрили на хабарі

У Києві лікаря онкодиспансеру викрили на хабарі

Фото: Прокуратура міста Києва

Чоловік продавав медичну документацію особам, які не проходили обстеження.

Лікаря Київського обласного онкологічного диспансеру схопили на хабарі у 2 тис. доларів.

Про це повідомили у пресслужбі столичної прокуратури.

"Встановлено, що лікар вимагав та отримав 2 000 доларів США за надання медичної документації, необхідної для проходження медико-соціальної експертизи без реального проходження особою медичного обстеження", - йдеться у повідомленні.

Фото: Прокуратура міста Києва

Наразі лікар затриманий у порядку ст. 208 КПК України та проводяться невідкладні слідчі дії. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара) КК України.

Нагадаємо, раніше правоохоронці виявили корупційну схему в Національному інституті раку, де медпрацівники заробляли на безкоштовних ліках.

"Суми хабарів за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим громадянам, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від 3 тисяч до 70 тисяч гривень. Суми "відкатів" за перемогу в тендері становили 15-20% від загальної вартості укладених угод", - повідомили тоді в Департаменті захисту економіки Нацполіції.

Під час обшуків у службових кабінетах в інституті раку та вдома у фігурантів справи вилучили документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності. В кабінеті одного з фігурантів корупційної схеми знайшли 20 тис. грн готівкою.

Згодом підозрюваних до корупції лікаря Національного інституту раку Олександра Шепеля та завідувача поліклінічного відділення Аркадія Висоцького взяли під варту на два місяці з можливістю застави у 160 560 гривень.

Суд обрав запобіжний захід лікарям Національного інституту раку, які заробляли на онкохворих

Суд обрав запобіжний захід лікарям Національного інституту раку, які заробляли на онкохворих

Повʼязані теми:

Наступна публікація