Справу про накладання арешту на Гостиний двір закрили

Справу про накладання арешту на Гостиний двір закрили

Фото: УНІАН

Прокурор відмовився від апеляційної скарги.

Київський апеляційний суд закрив справу щодо накладання арешту на будівлю Гостиного двору на столичному Подолі. Прокурор відмовився від апеляційних вимог, передає прес-служба КМДА.

Столична влада тепер сподівається, що Кабмін передасть будівлю у комунальну власність міста, аби розпочати реставраційні роботи.

Як відомо, у 2011 році прем’єр Микола Азаров постановою Кабміну виключив будівлю Гостиного двору зі списку пам’ятників архітектури. Цю постанову суд у 2015 році визнав незаконною та нечинною.

У лютому 2012 року Регіональне відділення Фонду держмайна по Києву надало згоду на проведення реконструкції Гостинного двору. А виконком КМДА видав розпорядження, яким надав тодішньому орендарю будинку "Укрреставрації" право реконструювати будівлі Гостинного двору під торговельно-офісний центр.

2014-2016-го суди скасували дозвіл на виконання будівельних робіт, після чого роботи припинилися. У травні 2018 Верховний Cуд України санкціонував повернення споруди Гостиного двору на Контрактовій площі в Києві до державної власності. У березні поточного року на будівлю намагались накласти арешт, однак Печерський суд відмовив у цьому клопотанні, прокурор подав відповідну апеляцію.

Станом на сьогодні Гостиний двір огороджений парканом. Будівля перебуває у стані незавершеного будівництва-реконструкції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація