Суд відправив до СІЗО "підривника" мосту у Києві

Суд відправив до СІЗО "підривника" мосту у Києві

Фото: ТСН.ua

Олексій Белько може вийти під заставу.

Дніпровський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО на 60 днів "підривнику" мосту в столиці Олексію Бельку з можливістю внесення застави у розмірі 288 тисяч 150 гривень.

Відповідну ухвалу зачитала суддя у справі, пояснивши, що оскільки альтернативою арешту є застава, то у взятті на поруки відмовлено.

Зазначимо, псевдомінувальника були готові взяти на поруки волонтерка та депутатка Яна Зінкевич, представник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Андрій Тарасов та командир спецпідрозділу КОРД Микола Путій.

Таким чином суд частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила про арешт Белька, але без альтернативи застави.

Водночас у разі внесенні застави Белько повинен прибувати за першою вимогою слідчого чи прокурора; не відлучатися із місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; пройти курс лікування від алкогольної та наркотичної залежності; докласти зусиль до пошуку роботи, здати закордонний паспорт; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, у середу, 18 вересня, на мосту Метро чоловік погрожував підірвати його та державні установи. На місце події оперативно виїхали керівництво Головного та територіального управлінь поліції, наряди патрульних, кінологи зі службовими собаками, спецпризначенці та фахівці вибухотехнічної служби. Правоохоронці почали спеціальну поліцейську операцію - перекрили рух мостом, також був обмежений рух метрополітену від станції "Дніпро" до "Дарниці". 

Головне про надзвичайну подію читайте в матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Мінування" моста в Києві
Наступна публікація