"Зелений" транспорт та відмова від пластику. Учасники кліматичного страйку передали вимоги до ОП та Кабміну

"Зелений" транспорт та відмова від пластику. Учасники кліматичного страйку передали вимоги до ОП та Кабміну

Facebook / Міжнародний марш за клімат в Україні

У міжнародному марші захисту клімату взяли участь понад тисячу осіб.

20 вересня учасники міжнародного маршу захисту клімату в Києві передали свої вимоги до Офісу президента та Кабінету міністрів – серед них заборона використання одноразового пластику та відмова від викопного палива.

Про це повідомляє УНІАН.

Як зазначається, учасники акції пройшли від Михайлівської площі до Європейської площі, далі - проїжджою частиною вулиці Грушевського, повернули на вулицю Садову, вулицю Інститутську і завершили захід мітингом на Банковій.

Учасники маршу озвучили головні вимоги, які були передані владі у вигляді відкритих звернень. Активісти та екологічні організації вимагають:

  • Перейти на відновлювальні джерела енергії до 2050 року.
  • Відмовитися від викопного палива
  • Обрати енергоефективність головним курсом країни (скоротити вживання електроенергії на 50%),
  • Припинити дотувати промислове тваринництво з державного бюджету – це сприяє викидам великої кількості парникових газів
  • Запровадити у містах громадський електротранспорт
  • Припинити використання одноразового пластику.

Ці вимоги були передані представнику Офісу президента Сергію Мельнику. Біля Будинку уряду до учасників ходу вийшов міністр енергетики і навколишнього середовища Олексій Оржель, який особисто поспілкувався з учасниками маршу.

У міжнародному марші захисту клімату взяли участь понад тисячу осіб. Під час маршу учасники акції виголошували гасла: "Працюй, кохай, клімат захищай", "Моя хата не з краю, коли планета палає", "Вугілля, нафта, газ – обійдемось без вас", "Бюджет-2020 без брудних дотацій", "Зеленому місту - зелений транспорт", "Не отримати сметану без викидів метану", "Переходь із темряви в світло на енергію сонця та вітру", "Ні одноразовому пластику", "Зміни систему, а не клімат" тощо.

Хід минув спокійно. За акцією стежили представники правоохоронних органів. Після завершення ходу рух транспорту на центральних вулицях було відновлено.

Тим часом 20 вересня масштабні акції на захист клімату відбуваються в усьому світі. Протестувальники вимагають ухвалити жорсткіші заходи для зменшення викидів парникових газів.

Погодні аномалії та температурні рекорди: як українцям адаптуватись до змін клімату

Погодні аномалії та температурні рекорди: як українцям адаптуватись до змін клімату

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація