Під Радою близько 300 осіб мітингують проти ринку землі

Під Радою близько 300 осіб мітингують проти ринку землі

Фото: УНІАН

Ситуація спокійна.

Біля будівлі Верховної Ради зібралися близько 300 мітингувальників, які виступають проти запровадження ринку землі. Про це повідомляє видання УНІАН.

Зазначається, що в основному люди тримають партійні прапори "Батьківщини", "Свободи" та "Національного корпусу".

Біля парламенту посилено охорону, зокрема задіяні працівники поліції, а також співробітники Національної гвардії. Ситуація досить спокійна - ніяких заворушень. Зі сцени лунає музика, але ніхто не виступає.

Нагадаємо, під Радою у вівторок, 17 грудня, люди протестували проти відкриття ринку землі та проти штрафів для власників авто з європейською реєстрацією. Між представниками "Нацкорпусу" та поліцією відбулися сутички. Протестувальники хотіли напнути намет просто на проїжджій частині вулиці Грушевського, коли копи не дали їм цього зробити, то кинулись на них з палицями та почали розпилювати сльозогінний газ.

За фактом сутичок правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 ККУ - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Внаслідок сутичок під будівлею Верховної Ради та в урядовому кварталі були затримані та доправлені до райвідділку поліції 26 людей.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на сутички мітингувальників із правоохоронцями під стінами Верховної Ради 17 грудня. Глава держави зазначив, що, мовляв, у цих сутичках винні політики.

Своєю чергою, у Посольстві США в Україні засудили насильство проти журналістів та поліцейських:

"Сполучені Штати підтримують право на мирні протести. Ми засуджуємо насильство щодо поліції та журналістів, яке сталося сьогодні біля Верховної Ради".

Уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко заявив, що такі дії не мають нічого спільного із передбаченими Конституцією страйками. Каже, справжні аграрії налаштовані не агресивно, і вважають, що довкола земельного питання забагато політики.

Слідчі готують підозри трьом учасникам сутичок під Верховною Радою

Слідчі готують підозри трьом учасникам сутичок під Верховною Радою

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація