Паводок у Києві: рівень води у Дніпрі знову піднявся

Паводок у Києві: рівень води у Дніпрі знову піднявся

Паводок в Україні / Фото: ДСНС України

У Києві залишаються підтопленими заплавні території, а також приватні ділянки в районі Осокорків.

У столичному Дніпрі знову піднявся рівень води. Однак до критичного рівня ще далеко, тому наразі небезпеки немає.

Про це повідомляє КМВА.

"Станом на 10:00 04.05.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 309см (за Балтійською системою висот). Температура води: 14°C. В порівнянні з попереднім днем, рівень водопілля піднявся на 9 см. До показників критичного рівня ще понад 1м. Тож, небезпеки наразі немає", - кажуть у столичній адміністрації.

Зазначається, що аварійних підтоплень по Києву не зафіксовано, однак рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий). Водночас утримується затоплення заплави шаром близько 60 см.

"Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває", — повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.

Нагадаємо, у Чернігівській області спостерігається зниження рівня води в річках, але подекуди він продовжує зростати. Досі залишаються підтопленими 450 домогосподарств.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація