НАБУ з подачі ВАКС відкрило справу проти Кличка

НАБУ з подачі ВАКС відкрило справу проти Кличка

Фото: Сайт Віталія Кличка

Детективи вивчають долю коштів, виділених на Шулявський шляхопровід.

Національне антикорупційне бюро України розпочало провадження проти мера Києва Віталія Кличка. Про це повідомляє РБК-Україна.

У НАБУ пояснюють, що слідство стартувало на вимогу Вищого антикорупційного суду. Відповідна постанова була схвалена 2 жовтня цього року. Відомості про провадження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. "Станом на 31 жовтня досудове розслідування в зазначеному виробництві триває", - повідомили в бюро.

Розслідування стосується можливого розкрадання коштів при реконструкції Шулявського моста в Києві. До цього ВАКС зобов'язав бюро відкрити справу стосовно Кличко за підозрою в можливому зловживанні владою. Крім того, в НАБУ окремо наголосили, що не розслідують факт можливої ​​державної зради з боку Кличка і двох його заступників.

У середині жовтня повідомлялося, що ТСН.Тиждень отримав у розпорядження ухвалу суду про обшуки в одного зі столичних чиновників, пов’язані з розслідуванням величезної вартості ремонту Шулявського шляхопроводу. На це нібито закупили труби в ексдружини одного з посадовців КМДА, але вчетверо дорожче їх вартості. Раніше НАБУ просило НАЗК перевірити можливість конфлікту інтересів при реконструкції мосту.

Топ-чиновник КМДА поставляв труби на Шулявський міст - розслідування ТСН.Тижня

Топ-чиновник КМДА поставляв труби на Шулявський міст - розслідування ТСН.Тижня

Повʼязані теми:

Наступна публікація