Надзвичайний стан у Києві триватиме ще мінімум тиждень

Надзвичайний стан у Києві триватиме ще мінімум тиждень

Київ викопають від снігу не раніше ніж через тиждень / Фото: ТСН.ua

Попов повідомив, що Кабмін виділив гроші на прибирання міста від снігу.

Голова КМДА Олександр Попов прогнозує, що надзвичайний стан в Києві, який було оголошено минулої п'ятниці, триватиме ще близько тижня.

"Надзвичайний стан ще триває. І думаю, що ще як мінімум тиждень буде", - зазначив він на брифінгу у неділю, 24 березня, пише Уніан.

Читайте: У Києві та області понеділок оголошено вихідним

Також глава столичної адміністрації повідомив, що Кабмін ухвалив рішення про надання допомоги Києву з держбюджету на ліквідацію наслідків негоди.

За його словами, зараз в місті на вивезенні снігу працює 50 вантажних автомобілів, але цю кількість передбачається збільшити, підписавши договору з великими некомунальним підприємствами міста.

"Ми зараз працюємо з підприємствами, організаціями, які мають багато техніки. Уряд дав добро на залучення державних коштів на оплату цих послуг. Тому у нас тепер є можливість залучити на оплатній основі, тому що до цього ми просто на патріотичній основі працювали з керівниками підприємств і організацій, і вони давали нам можливість поповнити те, що є в Київавтодорі для вивезення снігу", - сказав керівник Києва.

Він зазначив, що зараз життєдіяльність міста забезпечена, хоча є ще багато недоліків по прибиранню вулиць.

Попов повідомив, що поступово в місто запускаються великі фури, які везуть продукти харчування в столичні супермаркети.

У місті, за словами голови КМДА, до ранку понеділка передбачено запустити для перевезення пасажирів 50% автобусних маршрутів і 100% трамвайних. З тролейбусами ситуація складніша і на даний момент відновлено лише 5 маршрутів, але є намір до кінця понеділка відновити інші маршрути, сказав градноначальник.

Попов зазначив, що зараз на тих ділянках, де тролейбус запустити неможливо, зокрема, на проспекті Перемоги, вводять великогабаритні автобуси. Він підкреслив, що на селекторній нараді було поставлено завдання перед міською владою, щоб наступна середа "не відрізнялася за рівнем транспортного сполучення і якістю життя від середи минулого тижня".

Попов запевнив, що на сьогодні всі служби столиці, зокрема і медична, а також об'єкти торгівлі, працюють стабільно. З сьогоднішнього дня робиться акцент на вивезення снігу із міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація