Кортеж із тілом Любомира Гузара прибув до Києва

Кортеж із тілом Любомира Гузара прибув до Києва

Фото: Reuters

Собор УГКЦ лишатиметься відкритим для відвідувачів усю ніч.

Поховальна процесія з тілом блаженнішого Любомира Гузара вже в Києві. Церемонія прощання з кардиналом у столиці відбуватиметься в головному патріаршому соборі греко-католиків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Від моменту, коли труну встановлять всередині, всі охочі матимуть змогу попрощатися з блаженнішим – двері храму обіцяють не закривати навіть уночі. Основний потік людей чекають у неділю – на свято Трійці. Тіло Любомира Гузара лишатиметься на виду під час святкових літургій.

Поховальна процесія з тілом блаженнійшого Любомира Гузара під'їжджає до Києва

Поховальна процесія з тілом блаженнійшого Любомира Гузара під'їжджає до Києва

"Завтра зранку в цьому храмі є три літургії. Це буде 7:30, 9:00 і 11:00. Впродовж літургій потрібно молитися, підхід до домовини буде обмежуватися, зважаючи на те, що служиться літургія. Це буде велика кількість людей – тут буде чергування швидкої допомоги цілодобове, доставлена питна вода, щоби можна було спокійно тут бути", - розповів речник УГКЦ отець Ігор Яців.

Закінчиться прощання в понеділок приблизно о 10:30, після чого почнеться церемонія поховання. На неї мають приїхати близько 600 священнослужителів з різних єпархій України та з-за кордону, в тому числі й особистий посланець Папи Римського Франциска. Останній спочинок Гузар знайде під вівтарем собору – саме він закладав перший камінь на початку його будівництва. Усипальницю усі ці дні ретельно готували до поховання. Служителі церкви розповідають, що вони завжди знали про це приміщення, але відганяли думки про неминуче, тож до останнього її ніхто не готував.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Повʼязані теми:

Наступна публікація