Апеляційний суд дозволив "Київтеплоенерго" не віддавати борги "Київенерго"

Апеляційний суд дозволив "Київтеплоенерго" не віддавати борги "Київенерго"

Фото: pixabay.com

"Київтеплоенерго" виграло чергову справу щодо правонаступництва боргу.

Апеляційний суд не дозволив компанії "Київенерго" перекласти майже 5 млрд гривень боргу перед "Нафтогазом України" на новостворене комунальне підприємство "Київтеплоенерго".

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

"4 вересня на черговому засіданні Апеляційний суд відхилив скаргу щодо визначення КП "Київтеплоенерго" правонаступником газового боргу ПАТ "Київенерго" перед ПАТ "НАК "Нафтогаз України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таким чином Апеляційний суд підтвердив, що комунальне підприємство разом із громадою Києва не має сплачувати борг приватної акціонерної компанії "Київенерго" у декілька мільярдів гривень, який та накопичила за роки свого господарювання.

Наступне засідання щодо правонаступництва газового боргу відбудеться 6 вересня.

Окремо київська влада наголосила, що КП "Київтеплоенерго" ще не програло жодної судової справи. 

"У справі № 910/31608/15 суд взагалі встановив, що норма закону, якою ПАТ "Київенерго" та ПАТ "НАК "Нафтогаз України" обґрунтовують вимогу про правонаступництво, не відповідає Конституції України та звернувся із поданням до Верховного Суду для внесення подання до Конституційного Суду України щодо конституційності норми закону", - додали у КМДА.

Нагадаємо, у Києві десятки житлових будинків, а також лікарні, дитячі садочки, пансіонати для літніх людей та інтернати залишилися без гарячої води. Місто наразі забирає активи "Київенерго", які були в приватних компаніях, до управління Києва. У КМДА звинуватили "Нафтогаз" у шантажі та заявили, що місто не буде брати на себе борги "Київенерго". "Нафтогаз" тим часом заявляє про правонаступництво боргів та штрафних санкцій й відмовляється укласти договори постачання газу із КП "Київтеплоенерго".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв повернути Києву гарячу воду. Кабмін підготує постанову, яка допоможе вирішити проблему із гарячим водопостачанням у столиці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація