Аферисти в Києві "опанували" продаж місць у чергах за біометричними паспортами

Аферисти в Києві "опанували" продаж місць у чергах за біометричними паспортами

Фото: УНІАН

Довірливих людей "розводять" на кілька сотень гривень.

У Києві завзяті ділки вирішили скористатись ажіотажем навколо видачі біометричних паспортів і почали продавати місця в чергах у сервісні центри. За позицію попереду деруть із наївних киян близько 300 гривень, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Афера стала відомою після скандалу, котрий улаштували обурені відвідувачі через те, що інші намагалися пролізти поперед них зі словами "ми заплатили". Виявилося, що ошуканим громадянам продали електронні квитки, які в центрі видають безкоштовно. Пропозиції шахраїв рекламуються в інтернеті – яскраві оголошення про економію часу і жодної інформації про те, хто надає перші місця в чергах і на яких підставах. Контактних даних немає – клієнтам призначають зустріч біля сервісних центрів і беруть із них гроші за вхід туди, куди решта людей заходить безкоштовно.

У столиці шахраї продають фальшиві місця у черзі за біометричними паспортами

У столиці шахраї продають фальшиві місця у черзі за біометричними паспортами

У сервісному центрі навіть оголошення вивісили, яке попереджає про шахраїв, але все одно щодня хтось та й почне прориватися вперед з особливим талоном. Дурисвітів по Києву і Україні через біометричний ажіотаж більшає, кажуть у міграційній службі. Продають не тільки місця в чергах, а й навіть намагаються підсунути підробні паспорти. Сотні людей потраплять у халепу через брак часу та довірливість. За махлярство законом передбачене покарання від штрафу до 12 років за ґратами. У випадку з продажем черг у сервісних центрах правоохоронці пообіцяли розібратися.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація