У КМДА похвалилися розміром середніх київських зарплат

У КМДА похвалилися розміром середніх київських зарплат

Фото: Фото Світлани Скрябіної / "Урядовий кур'єр"

Інформацію оприлюднив перший заступник мера столиці.

У Київській міській державній адміністрації підрахували індекс споживчих цін, рівень оплати комуналки, зарплати киян та інші економічні показники. Деякі цифри назвав перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

За його словами, середньомісячна заробітна плата штатних працівників у столиці зросла на 30,4%, якщо порівнювати з показниками середини минулого року. Вона становить 10,4 тисяч гривень. І цей показник суттєво вищий, ніж загальноукраїнський – 6,6 тисяч гривень.

У пошуках середньої зарплатні: скільки реально заробляють українці

У пошуках середньої зарплатні: скільки реально заробляють українці

"Індекс споживчих цін, підкреслює чиновник, становив 108,6% порівняно з груднем 2016 року (в Україні – 107,9%). Збільшення відбулося майже за всіма групами товарів та послуг, переважно за рахунок сезонних коливань цін на фрукти та овочі (подорожчання на 63,8% та 78,5% відповідно) подорожчання палива та мастил на 4,6%, водопостачання та електроенергії на 23,4% та 28,1% відповідно", - повідомляє прес-служба міської адміністрації.

У столиці також на третину зросли обсяги перевезення вантажів і пасажирів. Оптимістично виглядає також цифра розрахунків населення за житлово-комунальні послуги – 107,5% з початку року (супроти 88,5% загалом по країні). Згідно з поясненням чиновників, це відбувається за рахунок погашення киянами боргів попередніх періодів.

Днями також було оприлюднено іншу цікаву інформацію щодо доходів українських чиновників. Мінімальна середньомісячна зарплата спеціаліста центрального органу виконавчої влади в Україні становить 5280 грн, а максимальна (з надбавками, преміями, матеріальною допомогою) – 15 тис. 234 грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація