У Києві зафіксували найтеплішу в історії спостережень ніч

У Києві зафіксували найтеплішу в історії спостережень ніч

Фото: УНІАН

Вона була найбільш тепла за 139 років.

У столиці зафіксували новий температурний рекорд. У ніч проти середи, 13 листопада, кияни пережили найтеплішу ніч за 139 років спостережень.

Про це свідчать дані метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

У ніч проти середи температура повітря не опустилася нижче +9,2 градуси. Попереднє рекордне значення 1963 року було перевищено на 0,9 градусів.

Як зазначають фахівці, у столиці від початку листопада зафіксували п’ятий температурний рекорд.

Як повідомлялося раніше, у Києві цьогорічне "бабине літо" тривало 12 днів і закінчилося 23 жовтня. Крім того, воно побило рекорди. 13 жовтня, виявивилася найтеплішою за всі роки спостережень. Стовпчик максимального термометра піднявся до +23,8°С, що на 0,4°С вище попереднього максимуму температури повітря, зафіксованого 2014 року.

Четвертий день "бабиного літа",15 жовтня, ознаменувався температурним рекордом. Після полудня стовпчик максимального термометра піднявся до +24,1 градуса. Це на 0,4 градуса вище від попереднього максимуму температури повітря, який зафіксували 134 роки тому, у 1885 році. Крім того, через затяжне "бабине літо" у Києві розцвіла сакура, у Дніпрі цвітуть каштани, а в Херсоні відцвітає бузок.

В Україні очікують короткочасне похолодання, а потім - чергове "бабине літо"

В Україні очікують короткочасне похолодання, а потім - чергове "бабине літо"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація