У Києві просто неба відкрилася виставка про УПА

У Києві просто неба відкрилася виставка про УПА

Експозицію склали матеріали з різних музеїв і архіву СБУ.

Українська повстанська армія воювала проти нацистів, а не разом з ними. Виставку, яка доводить це, відкрили в Національному музеї історії України, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Там представлені понад 200 фотографій, військові мапи та офіційні листи. Їх розмістили просто неба, щоб кожен охочий міг поглянути на експонати, котрі надали відомі музеї Києва та Львова, а також архів СБУ. Виставка триватиме місяць.

Історики переконують, що радянські міфи про УПА поступово вмирають. Армія протягом 1943-44 років підпільно вела жорстокі бої з нацистами, в яких загинули 10 тисяч патріотів. Це доводять навіть гнівні депеші німецького командування. Експозиція на ґанку стоятиме місяць. "В донесеннях радянських партизанів можна часто побачити про те, що відбувалися бої між УПА і німцями. Ці бої розцінювали радянськими партизанами, як дуже цікаве явище. Партизани визнавали, що повстанці боряться з німцями. Як же це так? Чи йти з ними на співпрацю, чи ні?", - розповів кандидат історичних наук Олександр Іщук.

Понад 200 фотографій, військових мап і листів УПА розмістили просто неба в Києві

Понад 200 фотографій, військових мап і листів УПА розмістили просто неба в Києві

Повʼязані теми:

Наступна публікація