У Києві малюків залучили до екстриму на Дніпрі

У Києві малюків залучили до екстриму на Дніпрі

У Києві малюків залучили до екстриму на Дніпрі

Дітей змалку привчають до трюків на воді, аби вони стали гарними спортсменами.

У Києві дедалі частіше малюків віддають на літо у спеціальні табори, де з них роблять дорослих екстремалів. Діти розповідають про страх, але не відмовляються від занять, які лякають іноді навіть дорослих, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Власне, боротьбу зі страхом і націлені такі заняття. Навички і трюки відпрацьовують на батуті та спеціальних пристроях, перше ніж вийти на велику воду. "З маленькими тяжко, бо вони можуть круто сальто крутити, а прийти з воді і чекати, поки з них знімуть гідрики", - розповіла тренер малюків-екстрималів Олена Петрова.

У столиці дітей навчають екстремальним видам спорту, аби побороти власні страхи

У столиці дітей навчають екстремальним видам спорту, аби побороти власні страхи

Діти борються зі страхом води, швидкості катеру, хвиль і вітру. Заняття відбуваються на Дніпрі, але малюки говорять про акул і небезпеку від цих хижаків, яка чекає вже у морській воді. Серфінг в умовах річки можливий завдяки катеру, його завантажують на один бік і створюється хвиля, яка дозволяє їхати на дошці. Група підтримки початківців-екстермалів знаходиться на носі катера, звідки юних спортсменів не дуже добре видно, проте легше підтримати, якщо початківець впав.

Тренерам доводиться мати справу з дитячим криком і плачем. Малюків доводиться переконувати, що нашкодити собі помилками насправді важко. "Вода м'яка і мокра", - кажуть вони. Рюмсають ті з дітей, хто плавати не вміє, а дехто навіть бере на катер для підтримки морального духу іграшки та співає про маму. Втім, першими успіхами на воді задоволеними лишаються всі діти. "Дуже круто", - переповідають враження вони.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація