Силовики обшукують міську раду Ірпеня

Карплюк називає дії поліції замовними. 

У міськраді Ірпеня на Київщині вранці 7 червня  влаштували обшуки. Про це повідомив мер міста Володимир Карплюк.

За його словами, слідчі дії проводять працівники обухівської поліції на підставі ухвал місцевого суду.

"Кожного разу, як я перебуваю у закордонному відрядженні (зараз ми разом із заступниками Ірпінського міського голови Дмитром Христюком та Наталією Семко перебуваємо у службовому відрядженні у США), до міської ради Ірпеня приходить поліція з обшуками", - написав Карплюк на своїй сторінці у Facebook, додавши до поста фото силовиків у камуфляжній формі.

Сам очільник міста обшуки називає замовними. Звинувачує у діях він власника інтернет-провайдера "Best" Олексія Зіневича, який нібито пропонував поліції 100 тисяч доларів за "маски-шоу" у міськраді.

"До міськради зайшли одразу три знімальні групи "Погляду", який в Ірпені та Приірпінні називають Life News, оскільки пропагандистські завдання та методи у них однакові з відомим російським каналом. Телеканал "Погляд" належить власнику інтернет-провайдера "Best" Олексію Зіневичу. Тиждень тому мені повідомили, що Зіневич, окрім підкупу депутатів Ірпінської міської ради, запропонував керівництву поліції, яка вела справу, 100 тисяч доларів за "маски-шоу" в Ірпінській міській раді. Це сталося після того, як Ірпінська міська рада впорядкувала своїм рішення правила гри учасників ринку інтернет-послуг, у результаті чого до бюджету Ірпеня компанії "Best" доведеться платити не 2000 гривень, а набагато більше", - написав Карплюк.

Він додав, що працівники поліції закидають чиновникам укладання асфальту з можливими вигодами для себе.

"Ми обов'язково оприлюднимо закупівельні ціни на ремонт доріг та підготуємо порівняльний аналіз з десятками інших міст України", -  додав він.

Зіневич, натомість, всі звинувачення спростовує.

"Щодо останнього звинувачення у тому, що я нібито давав правоохоронцям якісь хабарі, підкуповував депутатів тощо, мої юристи вже готують позов до суду. І ще додам, жадібність – великий гріх, совість треба мати, а не виправдання в фейсбуці писати", - наводить його цитату "Українська правда. Київ".

Як повідомлялося раніше, в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою. Генпрокурор Луценко зазначив, що після того, як ГПУ після революції через суд повернула ці землі в держвласність, ділки почали її дерибанити по новому.

Своєю чергою, мер Ірпеня Володимир Карплюк заявив, що обшуки - це помста, спровокована виграшом на виборах в Коцюбинському.  

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація